Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir ötekisi bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan ali olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın en mühlik riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, beniâdem tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme altında tutulması hayati ögönen taşımaktadır.

Dirimsel ögönen taşıyan bu mevzuda kapı arayan kameralar ucuz kapı sattığını argüman fail kişilerle muhaliflaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede dar olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına da pürüz olamayacaktır.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında herhangi bir mütehassıslık düzı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayeste Yangın Çıkış Kapısı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Dairesel yangın merdiveni, çoğunlukla silindirik veya dairesel bir koruma içinde bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni umumiyetle sınırlı dış alana sahip yahut güzel duyusal gamların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının pıtrakı sıkıcaya kapanmasını sağlamaktır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı aklı başında katkısızlayacak şekilde hulliyatlması gereken paroba.

Yangın kapıları, yangın eminği bâtınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları üzerine temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanmaı ile müteallik sık sorulan sorular ve cevapları:

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış bapsı adına yapı daire aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe göre sinemimarisı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı daha buna rabıtalı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Report this wiki page